DİKİLİ BELEDİYESİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü

Görev, Yetki ve Sorumlulukları

1-   Belediye hudutları içerisindeki yerleşim alanlarında üretilen günlük çöp ve atıkları toplayarak çöp biriktirme alanlarına taşımak.

2-   İlçenin Cadde ve sokaklarını süpürmek suretiyle devamlı olarak temiz bulundurmak.
3-   İlçenin görüntüsüne uygun olarak lüzumlu görülen yerlere çöp konteynırı ve çöp bidonu koymak.
4-   İlçe sınırları içerisindeki Pazar yerlerinin temizliğini yapmak ve atıklarını kaldırmak

5-   Müdürlüğün çalışma konuları ile ilgili Başkanlık Makamı Başkanlığa bağlı diğer birimler ile resmi ve özel mesleki kuruluşlara Başkanlığın onayını almak kaydıyla iş ilişkileri kurmak.
6-   Müdürlük personelinin kanunlardan doğan özlük hakları ve sosyal ihtiyaçlarının temini için gerekli çalışmaları yapmak.
7-   Belediyemiz sınırları içerisinde çevreyi kirletenleri ve çevreye zarar verenleri uyarmak buna uymayanlar hakkında yasal çerçeve içerisinde işlem yapmak.
8-   Çevre ve Temizlik ile ilgili olarak belediye çalışanlara yönelik hizmet içi eğitim programları hazırlamak.

9- Çöp toplamada kullanılan çöp konteynırların yıl içinde en az üç ayda bir yıkanarak dezenfekte edilmesini sağlamak.

10- Yararlı ve yeni çöp toplama yöntemleri ve sistemlerini ilçe içinde uygulamasını başlatmak.

11- Belediye Başkanının yazılı olarak tebliğ ettiği diğer görevleri yapmak.